KBT Ångest

KBT är en vetenskapligt bevisad effektiv behandlingsmetod vid ångest och dess relaterade syndrom så som paniksyndrom, social fobi, generaliserad ångest, PTSD, specifika fobier.

Genom att behandla ångest med KBT så lär man sig att bryta beteendemönster som skapar stress och ångest och som inte fungerar i vardagen. Tillsammans med terapeuten så identifieras de negativa tankemönstren som utmärker ångesten och dess relaterade känslor.


Ångest kan yttra sig på olika sätt. Generaliserad ångest betyder att man ägnar mycket tid åt oro och ältande och har svårt att slappna av. Dessa tankeprocesser tar mycket tid och kraft och blir ett hinder för kunna fungera normalt i vardagen vid till exempel aktiviteter, arbete och i relationer. Oron kan handla om vad som helst t.ex. familj, relationer, jobb, ekonomi, fritid och hälsa.

På PBM Online kan vi erbjuda behandling med KBT på nätet. Det betyder att du kan få behandling mot din ångest var du än befinner dig, det enda som krävs är en uppkoppling till internet och en kamera. Se tekniska krav här.


På PBM.se kan du läsa mer om Ångest

Kontakta oss